BiH puno bolja od susjeda
0

VIDEO / Dino Merlin vrlo dobro kotira na kladionicama

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Najpoznatija svjetska kladionica William Hill daje poprilično dobre šanse našem ovogodišnjem predstavniku na Eurosongu Dini Merlinu. Kvota na pobjedu Merlina u Njemačkoj u ovoj kladionici iznosi 11.

Koliko kladioničari smatraju da Merlin sa pjesmom "Love in Rewind" ima dobre šanse, najbolje ilustruje činjenica da je u William Hillu kvota na prvog favorita Eurosonga, Francusku - šest. Slijede Velika Britanija i Estonija s kvotom 7,5, a odmah iza njih su naša zemlja, Norveška Azerbejdžan, Švedska i Njemačka, s kvotom 11.

Slovenija, naprimjer, stoji puno lošije od nas, s kvotom 41, a susjedne Srbija i Hrvatska još lošije, s kvotama 67, odnosno čak 126. Najmanje šanse za pobjedu daje se Malti i Portugalu (kvota 251).

Najveća i najpoznatija irska kladionica Paddy Power također daje prilično dobre šanse BiH. Kvota za Merlinovu pobjedu iznosi 12/1, što nije puno lošije od prvog favorita, Estonije, čija je kvota 5/1.

Iza Estonije slijede Francuska i Velika Britanija sa 6/1, odnosno 7/1, kvote na pobjedu Njemačke i Švedske su 8/1, dok uz nas kvotu 12/1 imaju još Rusija i Irska. Najmanje šanse ova kladionica daje Litvaniji, Kipru, Belgiji i Makedoniji. Uložite li jedan euro na ove zemlje, u slučaju njihove pobjede biste inkasirali 150 eura.

Napomenimo još da kvota Paddy Powera na pobjedu Slovenije iznosi 40/1, Srbije 66/1, a Hrvatske 80/1.

Na kladionici Bwin naše šanse su još i bolje nego u Paddy Poweru. Tri zemlje su prvi favoriti Bwin-a: Njemačka, Estonija i Francuska (kvota sedam), a odmah iza njih su BiH, Norveška, Švedska i Velika Britanija (kvota 11).

Među prvih 20 favorita Bwin-a nema ni Hrvatske ni Srbije, a Slovenija je na 13. mjestu sa kvotom 31.