Muzika
0

Dino Merlin večeras u kultnoj dvorani Zenith u Minhenu

Klix.ba
Dino Merlin večeras nastavlja uspješnu turneju Hotel Nacional u kultnoj minhenskoj dvorani Zenith.

Nakon dva rasprodana koncerta u beogradskoj Kombank Areni, Dino i ekipa su se pripremali za nastavak turneje Hotel Nacional u evropskim dvoranama u Minhenu (Zenith Halle, 28.11), Cirihu (Stadthalle Dietikon, 12.12) i Leverkusenu (Smidt-Arena, 19.12.2015).

Prvi u nizu je koncert u Minhenu koji će se održati u jednoj od najvećih dvorana Bavarske - Zenith Halle i biti će Merlinov do sada najveći i najposjećeniji minhenski koncert u karijeri. Organizator koncerta Dvamedia, koji ulaznice za ovaj veliki koncert prodaje putem webstranice www.dvamedia.tv, mole da, zbog velikog broja očekivanih posjetilaca, svi koji su nabavili ulaznice za koncert krenu ranije kako bi se izbjegle gužve na ulazima pred planirani početak koncerta.

Dino Merlin je krajem prošle godine najavio “velike utakmice na velikim terenima” te je 2015. godina do sada svjedočila Čarobnjakovim koncertima u Ljubljani (arena Stožice), Skoplju (dvorana Boris Trajkovski), Splitu (Spaladium Arena), Linzu (Tips Arena), Beogradu (Kombank Arena, 24. i 25.10) i ne zaboravimo sarajevski koncert 25.7.2015. na stadionu Koševo pred više od 70.000 ljudi.

Nakon Minhena, turneja Hotel Nacional nastavlja se u Cirihu (Stadthalle Dietikon, 12.12.2015) i Leverkusenu (Smidt-Arena, 19.12.2015). Sve informacije o koncertima turneje Hotel Nacional i ulaznicama potražite na www.dinomerlin.com/turneja.