Muzika
0

Dino Merlin uoči nastupa u Beogradu: Pripremili smo koncerte za nezaborav

Piše: E. S. H.
Dino Merlin
Dino Merlin
Dino Merlin će 24. i 25. oktobra u Beogradu nastupiti u Kombank Areni, najvećoj dvorani u Srbiji. To će biti prvi Merlinov nastup u Beogradu nakon novembra 2011. godine kada je tokom tri noći u istoj areni okupio 60.000 posjetilaca iz cijele Srbije.

Dino je u izjavi za Klix.ba kazao da od Koncerta na Koševu u Sarajevu s velikim nestrpljenjem očekuje koncerte u Beogradu.

"Taj dan se konačno približio. Nevjerovatno kako je brzo prošlo vrijeme od mojih posljednjih koncerata u Beogradu. Kao da je bilo jučer. Radujem se ponovnom susretu s mojom starom i prvom susretu s novom publikom, mladim ljudima što dolaze na moj koncert prvi put. Završene su posljednje probe i spremni smo za sve izazove velike utakmice. Pripremili smo se za još jednu svečanost. Zapravo - pripremili smo koncerte za nezaborav", rekao je Merlin.

Podsjećamo da su karte za prvi koncert rasprodane prije mjesec dana, te da je zbog toga odlučeno da se održi još jedan koncert. I ovaj koncert je rasprodan prije nekoliko dana, te je sigurno da će Kombak arena biti puna u subotu i u nedjelju.

Trećeg koncerta, kao prije četiri godine, kada je oborio rekord najveće beogradske dvorane, ove godine neće biti.

Dino i kompletna ekipa su vrijedno radili predstavljajući aktuelni album "Hotel Nacional". Nastupali su od Sjedinjenih Država i Kanade, preko Skandinavije, Holandije, Austrije do Makedonije, u velikim koncertnim dvoranama i arenama, rušeći rekorde posjećenosti, od Koševa – najvećeg stadiona u Bosni i Hercegovini, ljubljanske arene Stožice, splitske arene Spaladium ili skopske dvorane Boris Trajkovski, priređujući svaki put vrhunski show i svaki put iznova oduševljavajući publiku. Ne sumnjamo da će tako biti i u Beogradu.