Koncert najavljen proljetos
0

Dino Merlin u Beogradu pjeva u novembru ili decembru

Piše: A. K.
Dino Merlin uskoro pred beogradskom publikom (Foto: Sarajevo-x.com)
Dino Merlin uskoro pred beogradskom publikom (Foto: Sarajevo-x.com)
Proslavljeni bh. muzičar Dino Merlin svoj prvi poslijeratni koncert u Beogradu održat će u novembru ili decembru, potvrdio je za Sarajevo-x.com menadžment pjevača.

"U skladu sa onim što je zvanično najavljeno još u februaru na pres-konferenciji prilikom promocije pjesme kojom je Dino Merlin predstavljao BiH na Eurosongu, mi možemo potvrditi da se trenutno vrše konkretne pripreme za koncert ovog umjetnika u Beogradu. Termini još nisu usaglašeni, ali možemo sa sigurnošću reći da bi se koncert trebao dogoditi u novembru ili decembru u beogradskoj Areni", navodi se u izjavi menadžmenta Dine Merlina.

Njegov dolazak u Beograd uzburkao je tamošnju javnost, a neki srbijanski tablodi plasirali su različite informacije. Prema pisanju medija, Merlinov honorar trebao bi iznositi 300.000 eura, što je menadžment našeg pjevača odlučno opovrgao.

Kako saznajemo, pisanja beogradskih medija o tome da je koncert dogovoren tokom nedavne posjete Borisa Tadića Sarajevu također su netačna. Kako menadžment Dine Merlina navodi, koncert je najavljen u februaru, mjesecima prije posjete Tadića našem glavnom gradu.

Još prije nekoliko mjeseci Merlin se oglasio u tamošnjim medijima rekavši da bi neodržavanje koncerta značilo pobjedu projekta onih koji su htjeli "da nas svojom politikom od devedesetih pa ako hoćete i do današnjih dana, zauvijek razdvoje".

"Shvatio sam da bi moje dalje odlaganje dolaska u Srbiju bila potvrda da takav projekat drži vodu. Onda sam rekao: Ne, ja neću da uspije taj projekat, ja hoću da uspije onaj projekat koji većina dobronamjernih ljudi u Srbiji želi, a to je da taj Dino Merlin dođe u Beograd. Dino Merlin kao personifikacija onoga što je jedna politika htjela da uništi", rekao je Merlin za martovsko izdanje tiražnog srbijanskog lista Blic.