Muzika
1.7k

Dino Merlin spektaklom u Göteborgu započeo turneju u Švedskoj

Klix.ba
Dino Merlin i sinoć je napravio nezapamćen spektakl u prepunoj dvorani Svenska Mässan u Göteborgu.

Koncert koji je još prošle sedmice bio potpuno rasprodat ostat će u pamćenju nekoliko hiljada posjetilaca koji su sinoć uživali u performansu koji su priredili Dino i njegov prateći bend. Ovim koncertom je ujedno i započela etapa turneje Hotel Nacional u Švedskoj.

Koncert je započet najnovijim hitom Dine Merlina, pjesmom "Školjka" nakon koje su se redali stari i novi hitovi "Zar je to sve što imam ja od tebe", "Umri prije smrti", "Nedostaješ", "Rane", "Moj je život Švicarska", "Sve dok te bude imalo...".

Fantastična atmosfera nije prestajala od prve do posljednje pjesme – pojava koja je postala karakteristična za Dinine performanse. Koncert je završen pjesmom sa najnovije ploče – Undo koja je publiku ostavila začaranom i željnom skorog ponovnog susreta.

Nakon dugogodišnje pauze, turneja po Skandinaviji počela je koncertom za pamćenje u punom Eventhallen centru u glavnom gradu Norveške – Oslu 11. oktobra, a nakon koncerta u Göteborgu turneja se nastavlja koncertima u Norrköpingu (1.11.) i završava na samom jugu Švedske – u pitoresknom gradu Helsingborgu (8.11.).