Zenica
0

Dino Merlin otvara Gradsku arenu u Zenici

Sarajevo-x.com
Nova Gradska arena u Zenici otvara se 20. marta 2009. godine, kada je i zakazan koncert Dine Merlina, koji se, kako je saopštio njegov tim, pažljivo priprema za ovaj događaj, s obzirom da se radi o prvom koncertu u jednom novootvorenom prostoru.

Ljetos je Dino Merlin po treći put napunio Koševo, a spektakl kojem je prisustvovalo 60.000 ljudi ostao je trajno zabilježen na DVD-u koji je odnedavno u prodaji. Potom je trijumfirao na tuzlanskom i bihaćkom stadionu, te nastupio na mnogim lokacijama širom Evrope. Nakon zimske pauze, Dino Merlin nastavlja turneju koja prati izlazak njegovog desetog studijskog albuma "Ispočetka".

Zenički koncert u produkcijskom i tehničkom smislu, kako saznajemo, neće zaostajati za već održanim nastupima u našoj regiji. Dino Merlin odavno je postavio visoke standarde svojih koncerata, pa će tako i ovaj put, vrhunski uigran desetočlani bend, pojačan specijalnim gostima, nastupiti na sceni iznad koje će biti postavljen veliki video zid sastavljen od LED ekrana, a razglas će posjetiteljima Arene dočarati kvalitet zvuka adekvatan onome na koševskom koncertu.

Foto: <a href=www.dzonlic.com" src="data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==" data-src="https://static.klix.ba/media/images/vijesti/090226145.1_mn.jpg">
Foto: www.dzonlic.com
Gradska arena u Zenici, Foto: www.dzonlic.com

Merlin će sa svojim ansamblom i gostima izvesti veliki broj numera sa novog albuma "Ispočetka", kao i odabrane stare hitove u novim aranžmanima.

Koncert Dine Merlina u novom veleljepnom zdanju zeničke Arene desit će se u petak 20. marta s početkom u 20,30, a ulaznice po jedinstvenoj cijeni od 10 KM u prodaju kreću naredne sedmice.