Dino, sretno! Do finala!
0

VIDEO / Dino Merlin otvara drugu polufinalnu noć Eurosonga

Sarajevo-x.com
Dino Merlin (Foto: Reuters)
Dino Merlin (Foto: Reuters)
Dino Merlin otvorit će večeras u Dusseldorfu drugu polufinalnu noć Eurosonga pjesmom "Love in Rewind". Naš predstavnik veoma dobro kotira na svjetskim kladionicama, a ako je suditi i po reakcijama publike Bosni i Hercegovini je zagarantovano mjesto u finalu.

Druge polufinalne večeri u Areni Esprit predstavit će se 19 zemalja. Osim Dine Merlina nastupit će predstavnici Austrije, Holandije, Belgije, Slovačke, Ukraine, Moldavije, Švedske, Kipra, Bugarske, Makedonije, Izraela, Slovenije, Rumunije, Estonije, Bjelorusije, Latvije, Danske i Irske.

Dino Merlin, odnosno pjesma "Love in Rewind" već mjesecima jako dobro kotira na svjetskim kladionicama. I brojni strani mediji pisali su o našem ovogodišnjem predstavniku, te niko ne sumnja u prolazak u finale.

No, ipak o tome će odlučiti glasovi žirija i publike. Kao i svake godine, nadamo se da će bh. dijaspora podržati našeg ovogodišnjeg predstavnika na Eurosongu.

Prvi favorit za pobjednika 56. takmičenja za najbolju pjesmu Evrope je Francuska, ali jedan od favorita je svakako Bosna i Hercegovina. Prema predviđanjima, "Love in Rewind" bi trebala sigurno ući u pet najboljih pjesama na ovogodišnjem Eurosongu.

Makedoniju na ovogodišnjem Eurosongu predstavlja Vlatko Ilievski s pjesmom "Rusinka", dok Sloveniju predstavlja Maja Keuc s pjesmom "Vanilla ".

Podsjetimo, u prvoj polufinalnoj večeri plasman u finale izborile su Srbija, Litvanija, Grčka, Azerbejdžan, Gruzija, Švicarska, Mađarska, Finska, Rusija i Island. Nažalost, hrvatska predstavnica Daria Kinzer nije sec uspjela plasirati u finale.

Pobjednike prve i druge polufinane večeri u finalu dočekuju predstavnici velike petorke - Francuske, Italije, Velike Britanije, Njemačke i Španije.

Drugu polufinalnu noć gledatelji iz BiH mogu direktno pratiti od 21. sat u programu BHT-a.

Timu BH Eurosonga redakcija portala Sarajevo-x.com želi mnogo uspjeha i prolazak u finale.