Muzika
0

Dino Merlin očarao Makedoniju

Klix.ba
(Foto: Dino Merlin team)
Ovu subotu 23.7. na stadionu Biljanini izvori Dino Merlin i njegov prateći bend su ovacijama dočekani i ispraćeni nakon dvoiposatnog spektakla koji su priredili makedonskoj publici.

Da se očekuje energijom ispunjen show i vizuelno-scenski spektakl već je postalo sinonim za koncerte Dine Merlina u okviru nevjerovatne turneje "Hotel Nacional" koja već treću godinu za redom obara sve rekorde posjećenosti i kojoj je do sada prisustvovalo više od 400.000 ljudi.

Međutim, muzikalna makedonska publika je doprinijela da sinoćnja atmosfera bude još veličanstvenija nego inače. Horsko pjevanje publike koja se zaželjela Dine od njegovog posljednjeg gostovanja u Ohridu još 2009. godine pratila je u stopu Čarobnjaka od prvih taktova "Školjke" do posljednjih taktova pjesme "Undo", obje sa posljednjeg albuma “Hotel Nacional”.

Publika u Ohridu imala je priliku uživati uz hitove koje dugo nije čula, kao i uz hitove s novog albuma tako da su se tokom koncerta jedna za drugom redale omiljene pjesme publike u novim aranžmanima: “Laku noć moja mala barbiko”, “Kokuzna vremena”, “Kad si rekla da me voliš”, “Sve je laž”, “Rane”, “Sve do medalje”...

Energija i show po kojem je Dino Merlin poznat nisu jenjavali ni sa posljednjom pjesmom na set listi, već je bend vraćen na bis više puta tokom kojih su izvedeni hitovi “Kad zamirišu jorgovani”, “Deset mlađa”, “Bosnom behar probeharao”... Tokom posljednje pjesme “Undo” Dino je poručio svojoj vjernoj publici da “...ovaj stisak ruke, ovaj zagrljaj, ostane zauvijek u nama”. Sudeći po reakcijama publike ova topla ohridska noć će ostati u sjećanju svih prisutnih još mnogo godina do sljedećeg susreta.

Nakon Makedonije svi putevi vode u Bosnu i Hercegovinu gdje je za 27.7. zakazan susret sa Sanjanima na Gradskom stadionu u Sanskom Mostu i Tuzlacima na stadionu Tušanj u Tuzli (30.7). Potom slijede Budva (7.8), Umag (13.8), Bansko (3.9). Sve informacije o turneji Hotel Nacional mogu se pronaći na: www.dinomerlin.com/turneja.