Nakon paljenja bh. zastave
0

Dino Merlin neće otkazati koncerte u Beogradu!

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Nakon što su region jučer obišle slike paljenja zastave BiH, vandalskog čina aktivista Srpskog narodnog pokreta Naši, koji negoduju protiv koncerta Dine Merlina u Beogradu, u javnosti su se pojavile spekulacije o navodnom otkazivanju koncerta u srbijanskoj prijestolnici. No, kako je za Sarajevo-x.com potvrđeno iz menadžmenta Dine Merlina, o tome se uopće ni ne razmišlja.

"To su izmišljotine koje nemaju veze sa stvarnim aktivnostima na pripremi koncerta", rečeno nam je iz menadžmeta Dine Merlina.

Kako smo ranije pisali, Dino Merlin u Beogradu nastupa nakon dvadeset godina pauze. Zbog ogromnog interesa tamošnjih fanova i rasporodatih karata za koncert zakazan 25. novembra, na zadovoljstvo svih onih koji nisu osigurali ulaznice za ovaj spektakl, menadžment je odlučio da koncert organizira i 26. novembra.

Prema prvim informacija već vlada ogromna potražnja za ulaznicama i za taj nastup bh. kantautora. Naime, od ponedjeljka ujutro do utorka u 14 sati kupljeno je čak 11.000 karata, a gužve ispred prodajnih mjesta su neprestane.

No, postoje i oni koji negoduju protiv nastupa Dine Merlina u Beogradu. Aktivisti Srpskog narodnog pokreta Naši zgrozili su javnost svojim fašističkim ispadom paljenja bh. zastave. Dinu Merlina ne žele u Beogradu jer je, kako navode, "širio mržnju protiv Srba".

No, da se radi o beznačajnom broju nezadovoljnika govore podaci o rekordno rasporodatom prvom koncertu, te ogromnom interesu za drugi Dinin nastup u Areni.