Muzika
24

Dino Merlin: Jadranka Stojaković nikada neće biti zaboravljena, njena interpretacija je vječna

Anadolija
Foto: AA
Foto: AA
Dino Merlin, bh. kantautor, pjevač i kompozitor, izjavio je kako njegova kolegica, bh. i jugoslovenska kantautorica Jadranka Stojaković, neće biti zaboravljena.

Merlin je danas, nakon komemoracije Jadranki Stojaković u Narodnom pozorištu u Sarajevu, rekao da će se pjesme, interpretacija i optimizam koji je Stojaković posjedovala vječno živjeti.

"Neko tako drag, neko ko je tako u narodu bio srastao sa ovim tlom, sa ovim zrakom i atmosferom koja vlada ovdje, to je bila Jadranka, sve ono što je lijepo u ovoj zemlji je predstavljala. Teško je naći riječi za takvu osobu, neću reći da je otišla, da je nestala, ona je sigurno vječna, ta njena interpretacija, taj njen entuzijazam, njen optimizam, to jednostavno ljudsko u njoj, da ne kažem umjetničko, će vječno živjeti i oplemenjivati i biti put kako kročiti i kako ići kroz život", rekao je Merlin.

Stojaković su danas u Sarajevu njeni prijatelji i kolege odali počast i uputili joj posljednje pozdrave. Preminula je u 66. godini u Banjoj Luci nakon duže bolesti, u noći sa 3. na 4. maj ove godine. Jadranka Stojaković bit će sahranjena u ponedjeljak, 9. maja, na groblju Vrbanja u Aleji zaslužnih građana Banje Luke.