Muzika
0

Dino Merlin i Muzička Produkcija BHRT potpisali ugovor o suradnji

Sarajevo-x.com
Pripreme za izlazak novog albuma Dine Merlina u završnoj su fazi. Album pod nazivom Ispočetka, uskoro će se pojaviti na tržištu.

Tim povodom je u srijedu 7. maja 2008. potpisan ugovor između Dine Merlina i Muzičke produkcije BHRT kojim je definirano da će ova diskografska kuća biti izdavač albuma Ispočetka za područje Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, izdavač prethodnog albuma Dine Merlina Burek takođe je bila Muzička Produkcija BHRT (tada JSBiH), nakon čega je uslijedilo objavljivanje DVD-a i dvostrukog albuma sa velikog koncerta na Koševu. Samo u Bosni i Hercegovini prodato je više od 80.000 legalnih primjeraka Bureka.

Muzička Produkcija BHRT će u projektu Ispočetka koristiti nosače zvuka najviših standarda kvalitete. Takođe će u suradnji sa nadležnim organima primijeniti pooštren nadzor i kontrolu tržišta, u cilju sprječavanja distribucije piratskih kopija. Originalno izdanje biti će opremljeno kontrolnom naljepnicom, a njegova cijena će svakako biti pristupačna bosanskohercegovačkoj publici.

Osim Muzičke produkcije BHRT koja je nosilac izdavačkih prava za Bosnu i Hercegovinu, album Ispočetka će u Hrvatskoj i Sloveniji biti objavljen pod etiketom Croatia Records. Uskoro će se znati i koje diskografske kuće će ovo izdanje realizirati u ostalim državama bivše Jugoslavije.