Muzika
0

Destiny’s Child ne mogu reći „zbogom“

Sarajevo-x.com
Destiny's child jedna je od grupa koje se najduže opraštaju sa svojim obožavateljima.

Tri mjeseca nakon što su imale dugo najavljivani “oproštajni nastup” u emisiji Jimmy Kimmel Live, Beyonce & Co. objavile su da planiraju da održe još jedan zajednički nastup 19. februara na 2006 NBA All-Star u Houstonu

Ove dobitnice osam Grammyja pjevaće američku himnu prije početka utakmice, koja se održava u njihovom rodnom Houstonu. 15. novembra prošle godine Kimmel je posjetio čitavu emisiju navodnom povlačenju Beyonce Knowles, Kelly Rowland i Michelle Williams. Trio je pjevao i u studiju i napolju za oko 1000 ljudi koji su došli iz čitave zemlje.

Iako su najavile da je to njihov oproštajni koncert, Rowland je tokom intervjua spomenula da ponovno okupljanje nije nemoguće – jedino niko nije očekivao da se to desi tako uskoro.

Destiny's Child objavile su svoj razlaz u junu prošle godine. "Vrijeme je da se posvetimo vlastitim ciljevima” izjavile su pjevačice. “Želimo da se zahvalimo svim našim obožavateljima na njhovoj ljubavi i podršci svih ovih godina i nadamo se da ćemo se opet sresti na putu ostvarenja naših sudbina."

Za Knowles, to znači ulogu u rimejku film “Pink panter" čija je premijera 10. februara. Ona takođe snima i filmsku verziju brodvejskog mjuzikla "Dream Girls" zajedno sa Eddiejem Murphyjem i Jamijem Foxxom, a potom na ljeto ulati u studio gdje će snimati nastavak svog albuma "Dangerously in Love."

Rowland snima svoj drugi album koji će biti izdat 13. juna, dok će projekat kršćanske muzike Michelle Williams vjerovatno biti dovršen tokom ljeta.