Muzika
0

Deset godina od smrti Kurta Cobaina

NINA
Prije deset godina u svom domu u Seattleu ubio se Kurt Cobain, frontmen Nirvane, a danas se očekuju obilježavanja tog tužnog jubileja, posebno u Viretta Parku u Seattleu gdje fanovi obično pale svijeće.

Mrtvo tijelo 27-godišnjeg Cobaina pronađeno je 8. aprila 1994. prostrijeljene glave, a pored je bila i sačmarica. No, vjeruje se da se Cobain upucao tri dana prije. Pronađeno je i pismo u kojem je stajalo kako se on ne može nositi sa slavom i uspjehom, no nije pomoglo ni to što je patio od strašnih bolova u trbuhu te što je uzimao heroin.

Nirvanu se danas smatra jednim od najvažnijih bendova rock povijesti, njihov album “Nevermind” redovno dospijeva na vrhove lista albuma desetljeća/svih vremena, a “Smells Like Teen Spirit” smatra se himnom ljudi što spadaju u takozvanu Generaciju X.

Cobain ima dijete, 11-godišnju Frances Bean s rockericom Courtney Love. Launch donosi i članak o tome kako je Cobain bio i talentirani slikar koji je od djetinjstva slikao te je namjeravao odustati od muzike i posvetiti se slikarstvu.