Prepuna Arena
0

Depeche Mode oduševio zagrebačku publiku

FENA
Britanska elektro pop skupina Depeche Mode održala je sinoć koncert u prepunoj zagrebačkoj Areni u okviru svjetske turneje "Sounds Of The Universe" i predstavila istoimeni novi 12. studijski album, ali i podsjetila i na svoje najveće hitove oduševivši publiku.

Koncert je otvoren s "In Chains", uvodnom pjesmom novog albuma, i "Wrong", prvim singlom skinutom s njega, da bi potom uslijedile nešto starije pjesme, među kojima je publiku na noge podigla brza "A Question Of Time".

Publika je "eksplodirala" na jedan od najvećih hitova Depeche Modea "Enjoy The Silence" koji je otpjevala zajedno s frontmanom Davidom Gahanom. U nešto lakšem ritmu vođa benda Martin Gore je, također izvrsno prihvaćen, otpjevao "Insight" i "Home". Depeche Mode podsjetili su također i na uspješnice "I Feel You" i "Policy Of Truth" za vrijeme koje su iz publike poletjeli baloni.

Koncert je trebao završiti s "Never Let Me Down Again", no publika je Depeche Mode pozvala na bis, pa je nakon još nekoliko standardnih pjesama i dva sata svirke zaključen s "Personal Jesus".

Na futurističkoj pozornici na velikom video zidu i projekcijskoj kugli izmjenjivale su se projekcije koje su, uz dojmljive svjetlosne efekte, upotpunjavale cjelokupni odličan dojam.

Depeche Mode nastupili su u standardnoj postavi - David Gahan (glavni vokal) Martin Gore (klavijature, gitara i vokal) te Andrew Fletcher (klavijature), te uz prateće glazbenike Christiana Eignera (bubnjevi) i Petera Gordena (klavijature).

Kao predgrupa nastupila je elektro punk grupa Nitzer Ebb iz Essexa.

Depeche Mode trebali su u Zagrebu nastupiti još u maju prošle godine, ali koncert je bio odgođen zbog bolesti pjevača, ali su još tada svojima fanovima poručili kako sigurno dolaze i njihovo strpljenje nagradili izvedbom za pamćenje.