Muzika
0

Dejan Zorić i Vedran Gavrić snimili singl "Lavina"

Klix.ba
Dejan Zorić i Vedran Gavrić, prepoznatljivi po gitarskom zvuku i boji glasova su svoju kreativnu energiju utkali u stvaralački rad na autorskim pjesmama, a kao rezultat toga nastala je njihova prva pjesma "Lavina" za koju je urađen i videospot.

"Pjesma "Lavina" dostojno je najavila početak našeg autorskog rada kao i prvi album koji bi trebalo da se pojavi u toku 2014. godine. U januaru ćemo publiku obradovati još jednim spotom za pjesmu "Svi moji poljupci", a u našem muzičkom studiju trenutno pripremamo 12 pjesama", istakao je dvojac.

Premijera prvog singla ovog muzičkog sastava za pjesmu "Lavina" održana je nedavno u Gradskom pozorištu "Jazavac", a svi prisutni dugim i jakim aplauzom pozdravili su muzičare.

"Na samom početku Vedran i ja smo znali da će naše pjesme biti inspirisane osjećajem koji nas pokreće, ali isto tako i dovodi do nekih najbolnijih iskustava, a to je ljubav", kazao je Zorić i dodao da je tekst za pjesmu pisao Gavrić.

Najveći izazov koji ih je vodio tokom stvaranja, kako je kazao Zorić, bila je činjenica da će ih ljudi prepoznavati po njihovim pjesmama.

"Komentari poslije premijere su bili veoma pozitivni, ali i da nisu mi se ne brinemo mnogo. Šta god da bude, ne odustajemo od rada na novim pjesmama", istakao je Vedran Gavrić.

Spot potpisuju reditelj Darko Vučić, montažer Siniša Žigić, kamerman Dragan Gajanović i svjetlo Duško Krković.