Nastup u Coloseum Clubu
0

Dejan Petrović i Big Band donose ritam bluza u Sarajevo

Sarajevo-x.com
U subotu, 26.11. 2011., od 22 sata u sarajevskom Coloseum Clubu nastupaju Dejan Petrović i trubački orkestar Big Band.
Dejan Petrović, poznatiji kao prva truba svijeta za 2010. godinu i najmlađi majstor trube u historiji Srbije, zajedno sa beogradskim trubačkim orkestrom Big Band, etno i bluz melodijama osvježava opus u kojem su obrade srpskih kola, tradicionalnih pjesama te domaćih i svjetskih hitova.

Big Band čini dvanaest vrhunskih muzičara od kojih je većina učila trubu u školi pokojnog oca Dejana Petrovića, a ostatak benda je pojačan gitarama i bubnjem.

Orkestar koji je više od petnaest godina na sceni i koji je dobitnik nagrada širom svijeta, održao je svoj prvi solistički koncert 10.11.2011. u prepunom Sava Centru u Beogradu, gdje su izveli i pjesme sa svog prvog CD-a ''Udahni duboko''.

I posjetioci Coloseum Cluba će ovaj vikend moći uživati u njihovoj vrhunskoj muzici te imati priliku da čuju kako zvuče trubačke verzije domaćih i stranih hitova Stinga, Tine Tarner, Zaz, Amy Winehouse, Abbe, EKV-a, Prljavog kazališta itd. Pored toga, uživat će i u zvucima obrada tradicionalnih pjesama i kola, te u zvucima pjesama Vrtlog, Balkanche ili Colon sa njihovog albuma ''Udahni duboko''.