Muzika
28

Dejan Kukrić: Nismo povukli prijavu za učešće na Eurosongu

Piše: L. Č.
Dejan Kukrić
Dejan Kukrić
Kako je već ranije u Radio-televiziji Bosne i Hercegovine potvrđeno za Klix.ba, BHRT zadržava pravo da do danas, 10. oktobra 2014. godine, konačnog roka određenog Pravilima EBU-a, otkaže aktivno učešće na Eurosongu 2015.

"Nismo povukli prijavu za učešće na takmičenju za Eurosong. Ona je još uvijek validna i tako će biti dok ne objavimo neku drugu informaciju. Dobra volja postoji, tako da se nadam da ćemo u narednom periodu moći objaviti dobre vijesti, kao i imati više informacija oko detalja takmičenja - da li će se na kraju realizovati ili ne", kazao je danas u razgovoru za Klix.ba urednik Zabavnog i muzičkog programa BHT1, Dejan Kukrić.

Podsjećamo, na njegov je prijedlog generalni direktor BHRT-a Muhamed Bakarević, potpisao je službenu prijavu učešća BHRT na 60. takmičenju za Eurosong koje će biti održano u maju 2015. godine u Beču u Austriji.

Naša se zemlja, usljed nedostatka finansijskih sredstava i sponzora, na Eurosongu nije takmičila zadnje dvije godine. Posljednji put je BiH predstavljala Maya Sar 2012. godine sa pjesmom "Korake ti znam".