Muzika
0

Dejan Cukić u sarajevskom rock klubu "Ghetto"

FENA
U sarajevskom rock klubu "Ghetto" 15. i16. decembra gostovat će Dejan Cukić, jedan od najznačajnijih predstavnika beogradske pop rock scene.

Od početka njegove karijere, s grupom "Bulevar" tokom 80-ih godina prošloga stoljeća, pa saradnje s "Bajagom i instruktorima", do svoje solo karijere, Cukić je uvažavan kao jedan od najatraktivnijih izvođača na ex-Yu sceni.

S grupom "Spori ritam" je 1996. godine objavio "Unpluged" album na kome se nalaze hitovi "Volim kad si tu", "Mokre ulice", "Nebo jedino zna" kao i obradom Azrinog hita "A šta da radim".

"Live album" objavljen 2002. predstavlja Cukićevu karijeru od "Nestašnih dečaka" iz vremena rada s bendom "Bulevar", preko "Vidi šta sam ti uradio od pjesme, mama" , koju je pjevao još kao član Bajaginih Instruktora te klupskih favorita "Tvoje oči","Kao ti", "Slatka Iva", "Dugo putovanje vozom" i "I Feel Good" ...

U sarajevskom rock clubu "Ghetto" Dejan Cukic će podsjetiti na najznačajnije uspjehe tokom svoje karijere i potvrditi davno stečeni epitet jednog od najatraktivnijih izvođača uživo.