Maja Čengić iz Moskve
0

'Davor Ebner uspio prevazići tremu'

FENA
"Prvu probu održanu danas pred veliko finale u subotu cijeli je bend uradio sjajno, a Davor kompoziciju otpjevao odlično. Svi članovi 'Regine' obećali su da će uložiti maksimalan napor da na finalnoj večeri Bosnu i Hercegovinu predstave na najbolji mogući način", kazala je danas Feni iz Moskve glasnogovornica bh. Eurosong tima Maja Čengić.

Ona je potvrdila da je do nastupa na finalnoj večeri 16. maja predviđena još jedna proba danas u večernjim satima te još jedna na dan finala.

Prokomentirala je i vidljivu tremu pjevača Davora Ebnera na nastupu u polufinalnoj večeri, naglašavajući da je to sasvim normalno imajući u vidu milionski evropski auditorij pred kojim se nastupa.

"Davor je uspio prevazići tremu koju je imao na prvom nastupu, što je normalno, jer je, bez obzira na veliku podršku ostalih članova benda i back-vokalistica na sceni, najveća odgovornost ipak na njemu", kazala je Čengić.

Istaknula je i da je članovima bh. tima već dva dana uveden karantin radi potpune izolacije od medija, nastupa i izjava. Vrijeme provode u hotelu da bi prikupili maksimalnu energiju za subotnji nastup, a probe su realizirali u jednoj od kongresnih sala hotela.

Čengić nije mogla potvrditi da li će na glasanje imati utjecaj činjenica da je u finalu od susjednih zemalja uz BiH ostala samo Hrvatska. Kazala je da će za cilj koji je bh. Eurosong tim postavio pred sebe - a to je sam vrh takmičenja, biti potrebna ne samo podrška svih susjeda već i cijele Evrope.

Ona je podsjetila da će u finalnoj večeri od ove godine glasati i stručni žiri sastavljen od pet muzičkih eksperata i pet muzičkih novinara. Svaka članica Radiodifuzne unije ima žiri od pet osoba. Svi se glasovi stručnog žirija zbrajaju i u omjeru 50:50 posto u odnosu na glasove publike bit će donesena odluka o ovogodišnjem pobjedniku Eurosonga.

Predstavnici Bosne i Hercegovine u subotu će nastupiti pod rednim brojem 12, a prijenos će početi u 21 sat.