Muzika
0

David Morales u Sarajevu

Sarajevo-x.com
U organizaciji Centra Skendeija u Sarajevo stiže legendarni producent i DJ house scene David Morales. Nastup će se održati 06. jula 2007. godine u velikoj dvorani "Mirza Delibašić“, a ulaznice će se moći kupiti po cijenama od 15KM za tribine, 20 KM za parket i VIP ulaznica za 100KM.

David Morales je danas jedan od najtraženijih DJ-a na planeti. Svoju karijeru gradi od kasnih sedamdesetih i tvorac je jednog od prvih underground house hitova na području New Yorka. Bio je to single "Do It Properly" u produkciji Moralesa surađujući s Chep Nunezom, Robert Clivillesom i David Coleom.

Kako u ‘90-tim dance glazba postaje sve popularnija široj publici, njegovi se mixevi prilagođavaju mainstream dance glazbi. Svojim velikim hitom "In De Ghetto" 1994., otkrio je dance i od tada su stvari krenule na bolje. Morales potpisuje glavni label ugovor s Mercury kompanijom pa izlazi njegov debi album "The Program".

Ime mu se našlo na pop ljestvici zahvaljujući ranom remixu za Seala. Od tada počinje era suradnje sa svim glavnim pop zvijezdama - Mariah Carey, Madonna, Michael Jackson, U2, Janet Jackson, Tina Turner, Björk i mnogi drugi. Remixirajući Mariah Carey, Arethu Franklin i Jocelyn Brown, pokazao je kako zna tko su najveće dive u glazbenim krugovima. Slava raste i dostiže svoj vrhunac 1998. godine kada je Morales dobio Grammya za najboljeg remixera godine.

Prestižna nagrada je označila njegov životni rad. Prešao je dug put od skromnih početaka kao DJ u svojoj sobi pa do danas. Sam je izjavio kako mu nitko ne može oduzeti to što voli raditi, a da se sav uspjeh nije desio, on bi i dalje bio mali skromni DJ u svojoj sobici.

Njegovi remixi sadrže opojne piano dionice, uzvišene tonove na gudačkim instrumentima, te bučne, tutnjave baseve. Ubrzavajući ritam i vokalni dijelovi u pjesmama nadopunjavaju uplifting stil Moralesa. Ipak, njegov se veliki talent očituje i u nekim laganijim remixima kao što je odličan hit Shabba Ranks "Mr Loverman", rekonstrukcija hita The Brand New Heavies "Dream on Dreamer", kao i njegovo produkcijsko djelo s Jody Watley "I'm The One You Need". David Morales je postao punim pravom legenda remiksiranja i produciranja.

U novembru 2004. godine Morales je predstavio svoj aktuelni album "2 Worlds Collide" sa svima dobro poznatim singlom “How Would U Feel”.