Vodič za provod tokom SFF-a
0

Darko Rundek večeras u Domu mladih

Sarajevo-x.com
Kao i prethodnih dana, portal Sarajevo-x.com donosi vam pregled noćnih dešavanja u sarajevskim kafićima i klubovima za šesti dan 15. Sarajevo Film Festivala.

HEINEKEN MUSIC STAGE

Kao i prošle godine centar zabave tokom SFF-a je Dom mladih u kojem se održava Heineken Music Stage na kojem nastupaju neka od najvećih imena muzičke scene iz regije. Večeras u Domu mladih nastupa Darko Rundek sa svojim Cargo Orchestrom.

Napominjemo da je ulaz na sve programe besplatan za sve akreditirane na Sarajevo Film Festivalu, kao i za sve one koji uspiju doći do pozivnica Heineken Music Stagea. Ograničen broj ulaznica bit će pušten i u slobodnu prodaju po cijeni od 20 KM po programu.

OPERA

U Operi će večaras nastupiti travnički band KZU ole ole & PZU oje oje.

Ovaj band je nastao krajem prošlog stoljeća, tačnije 1998. godine u Travniku. Sadrzhi 12 članova, pet djevojaka i sedam mladića. Postava se u sve ove godine nikad nije mijenjala. Muzika koju svira KZU kreće se u dijapazonu od popa do punka, dok su tekstovi satirčni i sarkastični osvrt na sve segmente života, uključujući političku situaciju, ljudske manire i naravno, ljubav.

HACIENDA

Za one koji su skloniji plesnim house ritmovima Hacienda će ponuditi odličnu zabavu. Ovaj popularni klub tokom SFF-a organizira Hacienda Dance Fever Festival koji traje od 12. do 20. augusta. Festival će ugostiti internacionalna imena i prromovirati sve žanrove plesne muzike. Organizatori će ostati dosljedni tzv. "Haciendinom zvuku", house "hitičnim" ritmovima, poznatim svim stalnim posjetiocima dok će se zabava odvijati do ranih jutarnjih sati. Svake noći s početkom u 22.15 sati na gornjem spratu, lounge salonu, organizovaće se press korner otvorenog tipa i druženje sa učesnicima.

Večeras je na programu "We love house, Zrće Edition", sa specijalnim gostom iz hrvatske Paulom Wishom.

THE CLUB

Na programu The Cluba je "Lady party". Pozvane su sve dame da iz ormara izvuku svoje najljepše svečane haljine, koje nemaju gdje obući i u njima dođu u The Club. Pet najljepših i najsmjelijih dama će dobiti vrijedne nagrade. Nastupaju DJ Tarik i tamburaši.