Muzika
45

Darko Rundek uskoro u Travniku i Zenici

Klix.ba
Bosanskohercegovačka turneja Rundek Cargo Tria uspješno je počela u Mostaru i Sarajevu te nastavlja promoviranje poruka novoga abuma "Mostovi“ u Travniku i Zenici.

"'Mostovi' nose poruke istinskoga povezivanja među ljudima, spajaju obale, nas same sa drugima i pozivaju nas na ljubav", ističu organizatori.

Koncerti će biti održani po ovom rasporedu:

  • Travnik, 25.09. u 20.30 sati, Tvrđava Stari grad / Centar za kulturu Travnik
  • Zenica, 26.09. u 20.30 sati, Bosansko narodno pozorište Zenica

Promotivne aktivnosti turneje usmjerene su ka institucijama kulture od državnog i građanskog značaja. U narednim aktivnostima bh. turneje Rundek Cargo Tria koncerti se održavaju u suradnji sa bitnim institucijama kulture: Zavičajni muzej Travnik, Centar za kulturu Travnik i Bosansko narodno pozorište Zenica.

"Zaista osjećamo iskrenu potrebu da kvalitetnim umjetničkim programima ali i brojnošću cijenjene publike na istima branimo ovaj težak period bh. kulture i umjetnosti. Nedavno smo posjetili Zavičajni muzej, Centar za kulturu u Travniku kao i Bosansko narodno pozorište u Zenici tokom planiranja realizacije koncertnih aktivnosti koje slijede i moramo priznati da je veliko zadovoljstvo surađivati sa kolegama koji kroz svoj predan rad svakodnevno brinu o statusu kulture u ovim gradovima. Publika je svakako najbolji saveznik u ovakvim namjerama te iznova potvrđuje da su bh. društvu redovna kvalitetna dešavanja u umjetnosti itekako potrebna. Pozivamo vas da zajedno sa nama uživate u porukama koje nam donose "Mostovi“ ali i da nam se pridružite u ponovnom osvajanju institucija umjetnosti. Vrijeme je za istinsko povezivanje, djelovanje i zajednički progres”, istaknuli su iz ART LABa.