Kino Bosna
0

Darkest Hour prvi put u Sarajevu

Sarajevo-x.com
U nedjelju, 23.09.2009. Sarajevo će po prvi put ugostiti poznatog predstavnika modernog metal zvuka, grupu Darkest Hour. Koncert će se održati u prostoru kina Bosna, a predgrupa ovom njujorškom sastavu će biti sarajevske metalcore snage – Evading Downfall.

Darkest Hour nastaje u Washingtonu (DC) 1995. godine i u početku sviraju crossover između hardcore-a, punka i thrash metala – zvuk tipičan za 90-te godine prošlog stoljeća na američkoj alternativnoj sceni.Godine 2000. izdaju i svoj album prvijenac 'Mark of Judas' koji slovi za album koji je definirao novi pravac u metal muzici, takozvani New Wave of American Heavy Metal ili jednostavnije – metalcore.

Uskoro Darkest Hour bivaju pozvani u Gothenburg od strane članova prvaka melodic death metala – At The Gatesa koji im produciraju i gostuju na albumu 'Hidden Hands of a Sadist Nation' iz 2003. Sami At The Gatesi proglašavaju Darkest Hour svojim nasljednicima, a njhov stil metalom budućnosti.

Izdali su ukupno šest studijskih albuma od kojih je zadnji, 'The Eternal Return' izašao ove godine a isti će predstaviti na svojoj jugistočnoj europskoj turneji na kojoj sviraju i u Sarajevu.

Organizatori ovog događaja su udružene snage Metal.ba i BHHC Bookinga, a ulaznice po cijeni od 15 KM moći će se kupiti na dan koncerta u kinu Bosna.