Muzika
0

Danas veliki koncert Indexi i prijatelji

FENA
U znak sjećanja na legendarne sarajevske Indexe u olimpijskoj Zetri će večeras biti održan veliki koncert na kome će nastupiti bivši članovi grupe, koji su svojevremno uspješno sarađivali s njima tokom proteklih decenija i koji će povodom ovog jedinstvenog događaja stići iz raznih krajeva svijeta, gdje sada žive i rade.

Na sceni će večeras ponovo biti: Fadil Redžić, Ranko Rihtman, Kornelije Bata Kovač, Đorđe Novković, Nenad Jurin, Sinan Alimanović, Enco Lesić, Miroslav Maraus, Vlado Pravdić, Slobodan Misavljević, Ismet Arnautalić, Miroslav Saranović, Đorđe Uzelac, Milić Vukašinović, Peco Petej te njihovi prijatelji Aki Rahimovski, Hari Varešanović, Željko Bebek, Želimir Altarac Čičak, Mladen Vojičić Tifa, Zoran Predin, Dado Topić, Massimo Savić, Severina Vučković, Natali Dizdar, Nermin Puškar, Zlatan Fazlić Fazla, Halid Bešlić, Ivica Šarić, Boris Novković, Maja Milinković, Željka Katavić- Pilj, Bisera Veletanlić, Ermin Bubi Redžić, Igor Vukojević i grupa "MI 2".

U povodu ovoga muzičkog događaja, generacijski vršnjak Indexa, Siniša Škarica, promovirat će danas svoju knjigu „Kad je rock bio mlad“.I ova promocija je još jedan od sadržaja u programu Indexi: "U inat godinama“ i to na sam dan velikog koncerta u sarajevskoj Zetri.

Promocija će se desiti u Karabitu, galeriji knjižare Buybook u 12.00 sati. Uvodnu riječ i osvrt na knjigu dat će Želimir Altarac Čičak, učesnik i hroničar razvoja sarajevske i ex-jugoslavenske muzičke scene, do današnjih dana. Kao gosti govorit će novinar Ahmed Burić te muzičari Fadil Redžić, Slobodan Misavljević i drugi muzičari i autori.