Muzika
16

Damir Nikšić promoviše spot za pjesmu "Na rubu plača"

Klix.ba
Promocija videospota za pjesmu "Na rubu plača" Damira Nikšića održat će se u Sarajevu u ponedjeljak 28.12. u klubu Pivnici Sarajevo (Ulica Maršala Tita 7) u 15 sati.

Pjesma je snimljena 18.11.2015 u studiju "Antika". Autor muzike i teksta, Damir Nikšić, pjesmu je otpjevao te za nju odsvirao gitaru i usnu harmoniku. Aranžmane su napravili i ostale instrumente odsvirali i umiksali dvojac iz "Konvoja" Hamo Salihbegović i Nedžad Nećko Merdžanović. Spot je osmislio, snimio i smiksao Nikšić, a producent projekta je Vladimir Vlado Cabrera.

"Namjera ovog spota jeste da ponuka građane da počnu razmišljati o gradu kao životnom prostoru i prirodnom okruženju, da pogledaju izbliza svoj grad, da dopuste da im fasade kažu svoju priču te da ga zavole konačno ili ponovo jer teško je živjeti tamo gdje se plašimo i ne volimo živjeti", riječi su Damira Nikšića.

Autor dodaje da poruka pjesme i spota je da se ljudi „oslobode straha jedni od drugih, da se prestanu plašiti da vole i da budu voljeni“.

Nakon promocije muzičkog videa "Na rubu plača" koji traje četiri minute i devet sekundi, ostatak vremena novinari će se družiti sa autorom, muzičarima i producentom uz prigodan koktel i zakusku.

Inače, gosti kultnog sarajevskog restorana i kluba "Pivnica Sarajevo" već su navikli na Nikšića, koji svojim stand-up nastupima uz obavezni muzički blok od ljeta uveseljava ali tjera na razmišljanje sve one koji sa svrhom i razlogom ponedjeljak uvečer odluče provesti u "Maloj pivnici".