Za muzičke sladokusce
0

Damir Imamović i Jadranka Stojaković u BKC-u 27. maja

Sarajevo-x.com
JU “Sarajevo art” najavljuje koncert izuzetnih umjetnika, Jadranke Stojaković i Damira Imamovića, u petak, 27. maja, u Bosanskom kulturnom centru, u 20 sati.

Jadranka Stojaković i Damir Imamović održali su prvi zajednički koncert u Sarajevu prije pet godina u sklopu manifestacije “Baščaršijske noći”. U petak, 27. maja 2011. godine, će se ponovo sastati kako bi obilježili ovaj mali jubilej, ali i Jadrankin povratak u rodno Sarajevo.

Nakon više od dvadeset godina života u Japanu, čuvena bosanskohercegovačka kantautorka Jadranka Stojaković vraća se u grad za koji je veže sve: pjesme, uspomene i prijatelji. Jedan od njih je i mladi muzičar Damir Imamović. Upoznali su se u Tokiju 2004. godine a nastavili svirati i pjevati zajedno u Sarajevu i Mostaru.

Pripremajući se za ovaj susret i zajednički koncert, Damir poručuje: "Jadranki je sevdah vječita inspiracija, sigurno više nego ijednom drugom kantautoru, ali, volim svirati s njom ne samo zbog toga. Svaki koncert s Jadrankom izuzetno je iskustvo susreta i s njenim pjesmama, ali i s japanskom kulturom koju je usvojila".

Ulaznice za koncert po cijeni od 10 i 15 KM mogu se rezervisati i kupiti u JU “Sarajevo art”, Ćemaluša 1/2, na telefon 216-167 ili na blagajni Bosanskog kulturnog centra.