Muzika
74

D.A.V.E. the drummer 4. juna otvara “Summer with UK beats”

Sarajevo-X
U okviru projekta “Summer with UK beats” kojeg ovog ljeta organizuju British Council (Britanski Savjet) i UG Kontra, pod pokroviteljstvom BH TELECOM-a, na prvom muzičkom događaju 04.06.2004 godine će nastupiti Henry Cullin, zajedno sa Kontra DJz, koji će se bh. publici po prvi put predstaviti techno setovima.

Henry Cullin je svoju muzičku karijeru započeo svirajući bubnjeve u bendu Back to the Planet (otud i nadimak “drummer”). Međutim, ubrzo otkriva elektronsku muziku, i fokusira se na produkciju i DJ-ing acid techno muzike. U svijetu je poznat po nesvakidašnjem odabiru numera koje uvrštava u svoj izuzetno kvalitetan techno set, a odnedavno eksperimentiše i radi live techno act.

Vlasnik je britanskih labelova Hydraulix i Apex na kojima je izdato mnogo techno hitova koji su završili u setovima svih poznatih techno DJ-eva; Carl Cox, Chris Liebing, Dave Angle, Riche Hawtin, Thomas Krome itd. U svojoj karijeri je do sada surađivao sa techno producentima, poput: Chris Liberator, Pounding Grooves, Ant, Ignition Technician itd. Svim ljubiteljima kvalitetne techno muzike preporučujemo prvi nastup ovog britanskog DJ-a i producenta u Bosni i Hercegovini.

Više o njemu možete saznati na njegovom oficijelnom website-u www.davethedrummer.net ili na adresi njegove booking agencije Stay Up Forever Collective www.sufcollective.co.uk.

Kompletan projekat «Summer with UK beats», u okviru kojeg će Sarajevo posjetiti 4 vhunska britanska DJ-a i producenta, ima za cilj promociju britanske kulture i muzike, uz promociju glavnog grada Bosne i Hercegovine kao buduće turističke destinacije mladih.

«Summer with UK beats – part one» je lociran u Klubu Mak Dizdar - Centar za mlade Novo Sarajevo (bivši Dom Kulture Vaso Pelagić), u sarajevskom naselju Grbavica, ul. Kemala Kapetanovića br. 17. Za posjetioce ovog događaja UG Kontra, British Council i BH Telecom najavljuju mnogobrojne nagrade i poklone.

Odnedavno su na Internet postavljene i oficijelne web-stranice na adresi www.kontra.ba/uksummer na kojima se nalaze sve informacije o projektu, lokaciji, izvođačima i sponzorima projekta, uz interaktivnu formu za rezervaciju karata. Sve osobe koje svoje ulaznice rezervišu putem Interneta na ulazu u klub će dobiti multimedijalni promo CD.


Sarajevo-X kao jedan od medijskih pokrovitelja, zajedno sa organizatorima, svojim posjetiocima omogućuje učestvovanje u nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti 3 x ulaznica za part one (petak, 04.06.2004.) – cijena ulaznice u prodaji je 10 KM. NAVEDITE NAJMANJE DVA DJ-a KOJI ĆE GOSTOVATI U SARAJEVU U OKVIRU PROJEKTA SUMMER WITH UK BEATS, i odgovor pošaljite na e-mail [email protected] – sretni dobitnici će biti obavješteni putem e-maila o načinu preuzimanja ulaznica.

Sretni dobitnici koji su bili najbrzi sa svojim tacnim odgovorima su:

Alen Imamovic Irina Dizdarevic Mersiha Filipovic

Svoje karte mozete podici na dan partya od 23h na ulazu u klub Mak. Potreban vam je samo dokumenat sa kojim cete dokazati identitet. Svima ostalima koji su nam poslali tacne odgovore zelimo vise srece (i brzine) iduci put. Ugodno partijanje!