Muzika
23

Cult Band 24. decembra u Cinemas Clubu Sloga, a potom u Zenici i Bihaću

Piše: E. B.
Cult Band
Cult Band
Cult Band, pop rock grupa iz Austrije, a čiji članovi su iz BiH, prije nešto više od mjesec dana predstavila je spot za svoj drugi singl "Ostavljam te", koji je odlično prihvaćen od strane publike, njihovih kolega, ali i muzičkih urednika.

Nakon nedavnog nastupa na winter partiju koji organizuje moto klub BalkanBikerz Graz, članovi benda krajem decembra fokusirat će se na promotivne aktivnosti oko novog singla i nastupe u BiH.

Cult Band publika u BiH imat će priliku najprije čuti 24. decembra kada će nastupiti u kultnom sarajevskom Cinemas Clubu Sloga.

"Pošto ne sviramo baš često u BiH, naš cilj je prvenstveno da nas publika bolje upozna. Sav dodir koji imamo sa publikom ovdje je putem socijalnih mreža i medija. Ovo će biti odlična prilika da uživo dožive svu tu našu energiju i atmosferu koju pravimo tokom naših nastupa. Jako se radujemo nastupu u Slozi", naglašava basista Salko Agović.

Nakon Sarajeva u planu je druženje sa zeničkom publikom 25. decembra, te gostovanje u Bihaću 26. decembra.

"U Zenici nastupamo u klubu Elite, a iako smo željeli svirati i u Mostaru i Tuzli, ovaj put smo promijenili planove, tako da će nas publika moći poslušati još u Bihaću u u klubu Element. Nadamo se da ćemo tokom našeg narednog dolaska u BiH posjetiti i Tuzlu i Mostar", govori basista Cult Banda.

Za neke od članova Cult Banda Nova godina će biti radna.

"Cult Band neće nastupati za Novu godinu, dok će neki članovi raditi sa nekim drugim ekipama. Mi nismo bend koji isključivo mora raditi za praznike. Neki od nas praznike više vole provoditi u krugu porodice", kaže Agović.

Cult Band čine vokal Safet Srna, gitarista Haris Čaušević, bass gitarista Salko Agović, klavijaturisti Ekrem Prošić i Emil Avdić, te bubnjar Adnan Sejdić.