Muzika
0

Čudne smrti rock 'n' roll zvijezda

Sarajevo-x.com
Smrt Ola Brunkerta, bivšeg bubnjara grupe Abba, najnovija je u nizu šokantnih smrti zvijezda rock 'n' rolla.

Francuski muzičar Claude François, autor numere "Comme d'habitude" koja je originalna verzija Sinatrine ''My Way'', poginuo je od strujnog udara, stojeći u kadi i mijenjajući slomljenu sijalicu.

Randy Rhoads, gitarista Ozzyja Osbourna poginuo je u riskantnom pokušaju da s malim avionom sleti na autobus kojim su se vozili na turneje. Umjesto slijetanja zabio se u zadnji dio autobusa.

Za zvijezdu banda Mamas and Papas, Cassa Elliota je rečeno da se udavio jedući sendvič 1974. godine.

Legenda bluesa i R&B-a Johnny Ace je u pauzi nastupa u Houstonu, Texas na Božić 1954. izvršio samoubistvo pucajući si u glavu u backstageu. Prethodno je uperio pištolj u svoju djevojku.

Terry Kath, gitarist i osnivač rock banda Chicago preminuo je 1978. od rana koje je sam sebi nanio igrajući se pištoljem. Zadnje riječi su mu bile: "Ne brini, nije napunjen".

Gitarist grupe Stone the Crows, Leslie Harvey umro je od udara struje iz mikrofona na nastupu 1972.

Još jedan sličan slučaj desio se četiri godine poslije kada je Keith Relf, gitarist grupe The Yardbirds umro uslijed sličnih okolnosti. Dok je vježbao na svojoj električnoj gitari doživio je fatalni strujni udar zbog neadekvatnog uzemljenja električnih instalacija.

Legendarni bubnjar Jeff Porcaro preminuo je 1992. nakon teškog srčanog udara prouzrokovanog alergijskom reakcijom na pesticide u svom vrtu.

Muž slavne pjevačice Cher, Sonny Bono umro je nakon udara u drvo dok je skijao u Nevadi 1998.

I na kraju, jedna od najčudnijih smrti bila je ona rockera Grama Parsonsa koji je umro uslijed predoziranja drogom, ali mu je tijelo nestalo s aerodroma u Los Angelesu. Kasnije se ispostavilo da su tijelo ukrali Parsonov menadžer Phil Kaufman i njegov prijatelj, kako bi ispunili obećanje dato preminulom. Tijelo su ukrali u iznajmljenim mrtvačkim kolima, dovukli ga do nacionalnog parka Joshua Tree u Californiji gdje su planirali da ga kremiraju.

Uhapšeni su nakon nekoliko dana i dobili novčanu kaznu od 700 dolara zbog spaljivanja kofera, dok krađa leša nije okarakterisana kao kriminalna radnja.