Zabava do sitnih sati
0

FOTO+VIDEO / Crvena jabuka poklonila Sarajevu svoje hitove

Piše: T. Sekulić
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Legendarni pop-rock bend Crvena jabuka nastupio je u subotu uveče na Heineken music stageu. Više od dva i po sata Žera i momci iz benda svirali su svoje najveće hitove uz koje je publika plesala do ranih jutarnjih sati.

Žera je u crvenim starkama na binu kročio nešto iza 1.30 sati ujutro. Prije toga publiku u Domu mladih zabavljao je bend Alexandria, koji je osnovan 2006. godine u Sydneyu, a od 2010. godine djeluje u Banjoj Luci. Članovi Alexandrije su se prvi put predstavili sarajevskoj publici pjesmama sa svog promotivnog CD-a "Aktivni Radio Materijal".

Pjesmom "Tvoga srca vrata" Žera je započeo koncert, a onda je nastavio pjevati velike hitove ovog veoma popularnog benda.

"Dirlija", "Ako, ako" "Bježi kišo s prozora", "Da nije ljubavi", "Kad kazaljke se poklope", "Nekako s proljeća", "Zovu nas ulice", "Tamo gdje ljubav počinje", "Niko nije lud da spava" - samo su neke od pjesama uz koje je publika imala priliku uživati i plesati.

Koncert je Žera "pokušao" završiti pjesmom "Sarajevo ljubavi moja", ali publika, iako preumorna, vratila je muzičare na bis, te su dvoranom do sitnih jutarnjih sati odjekivali zvuci najljepših pjesama Crvene jabuke.

Podsjetimo, na Heineken music stageu će u nedjelju nastupiti Bajaga & instruktori. Koncert počinje nakon što se završe sve projekcije za taj dan u okviru Sarajevo Film Festivala.