Muzika
0

Crnogorska grupa "No name" ponovo pobjednik "Evropesme"

FENA
Pobjednik izbora SCG za pjesmu Evrovizije "Evropesma 2006", koje je sinoć održano u Beogradu, je crnogorska grupa "No name", ista ona koja je predstavljala Srbiju i Crnu Goru na prošlogodišnjem takmičenju u Istanbulu.

Njihova pobjednička pjesma "Moja ljubavi" predstavljat će SCG na finalnom takmičenju koje će biti održano 20. maja u Atini.

Publika u Centru "Sava", izrevoltirana glasanjem crnogorskog žirija koji, kako je primjetio muzičar i ovdašnji član žirija Milan Đurđević "nije glasao po kvalitetu i savjesti, već po ključu", uputila je dugotrajan zvižduk članovima grupe "No name" koji nisu ni izveli pobjedničku kompoziciju.

Umjesto njih, pojavili su se drugoplasirani "Flamingosi" i otpjevali kompoziciju "Ludi letnji ples" za koju je ubjedljivo glasala većina prisutnih gledalaca u Centru "Sava" i pored malih ekrana.

Zahvaljujući grupi "No name" koji su SCG predstavljali i prošle godine, osvojivši sa kompozicijom "Zauvijek moja" sedmo mjesto, Srbija i Crna Gora je stekla pravo direktnog učešća u finalu, prenosi Tanjug.

Pored SCG, plasman u finale osigurale su su i Danska, Francuska, Nemačka, Grčka, Izrael, Letonija, Malta, Moldavija, Norveška, Rumunija, Španija, Švajcarska i Velika Britanija. Polufinalno veče, u kojem će učestvovati 24 zemlje, bit će održano 18. maja, a u finale će se plasirati prvih deset kompozicija.