Veliko finale
0

Corbansick, Siledžije i Sin bore se za izdavanje svog prvog albuma

Sarajevo-x.com
Muzički program Jaeger Music Night 2010. večeras, 22. oktobra, doživljava svoje finale. U Domu mladih u Sarajevu u 21 sat počet će takmičenje tri benda koji se bore za snimanje svog prvog albuma.

Finalisti Jaeger Music Nighta u 2010. godini su: Corbansick iz Sarajeva, Siledžije iz Ljubuškog i Sin iz Tuzle. Svaka od ovih grupa dobit će mogućnost da se predstavi publici i dobrom izvedbom motivira prisutne da im daju svoj glas, na način da će sa svojih ulaznica izgrebati polje pokraj imena grupe kojoj svoj glas daju.

Sarajevski Corbansick osnovan je 2003. godine. Iako samo ime benda implicira muzički pravac kojem su prvobitno bili posvećeni, s vremenom je muzika Corbansicka prešla iz čistog hard corea u mješavinu rapa, funka, metala, pa čak i jazza. Bend je nastupao u gotovo svim sarajevskim klubovima, a 2005. svirali su i na Upgrade festivalu u Njemačkoj, gdje ih je publika dočekala sa oduševljenjem.

Iako su Siledžije formirane tek 2009. godine, grupa je sastavljena od iskusnih muzičara, koji su, nastupajući sa drugim bendovima, iskustvo sticali kroz svirke na festivalima West Herzegovina Fest i Screamfest, te nastupima u klubovima u Ljubuškom, Mostaru i Sarajevu. Raznovrsne muzičke pravce Siledžije su spojile u pravac za kojeg se može reći da je rapcore sa elementima punka.

Četveročlana grupa Sin osnovana je 2006. godine u Tuzli. U protekle četiri godine ovaj aktivni i energični bend nastupao je na brojnim festivalima, poput Heineken Music Festa u Tuzli, te Demo festivala mladih. Bend je imao priliku nastupiti i na Eastern Europe Festivalu u Tilburgu. Sin svoju muziku opisuje kao mješavina hard rock-a i heavy metala, sa primjesama progresivnog alternativnog metala.

Specijalni gosti ovogodišnjeg finala Jaeger Music Nighta su pobjednici prošlogodišnjeg izdanja Programa Jaeger Music Night, grupa Berette iz Širokog Brijega, te fenomenalni Damir Urban & 4.

Cijena ulaznice za veliko finale Jaeger Music Night-a 2010. je 10 KM, a u cijenu ulaznice uključena je i mogućnost konzumacije Jaegermeistera.

Bitno je napomenuti da će BH Radio 1 uživo prenositi veliko finale Jaeger Music Night-a, te da će na taj način i svi oni koji ne budu 22. oktobra u Domu mladih u Sarajevu moći glasati za neki od bendova. Glasat će se moći putem SMS poruka koje se trebaju poslati na broj telefona 091 410 601. Za grupu Corbansick može se glasati slanjem SMS-a sa sadržajem GRUPA A, oznaka za Siledžije je GRUPA B, a glas za Sin se može dati ukoliko se pošalje poruka koja sadrži tekst GRUPA C.

Jaegermeister program podrške mladim rock 'n roll grupama kreiran je u Sjedinjenim Američkim Državama sredinom 90-tih. A, u Irskoj i Velikoj Britaniji neki od najinteresantnijih lokalnih bendova, kao što su: The Chapters, Aftermath of Sounds of System Breakdown, Sylosis, Exit ili The Defiled učestvuju u tamošnjem Jaegermeisterovom programu. Jaegermeister je brend koji je specijalno povezan sa muzičkom scenama u čitavom svijetu, pa tako i u našoj zemlji. Kao i muzika – brend Jaegermeister je unikatan i kreira specijalno iskustvo.

Sve dodatne informacije o Programu Jaeger Music Night možete pronaći na web stranici www.jaegermusicnight.ba.