Muzika
11

Converse Rubber Tracks i Sajsi MC u Sarajevu: Prva radionica 29. novembra

Projekat preko kojeg će talentovani umjetnici moći izraziti svoju kreativnost, “Converse Rubber Tracks”, zahvaljujući brendu Converse, održat će se 29. novembra u Sarajevu.
Svjetski priznati muzički program, koji po prvi put dolazi u regiju, pružit će mogućnost neafirmisanim bendovima da snimaju u profesionalnom studiju RTV Vojvodine u Novom Sadu, pod budnim okom domaćih i stranih producenata koji dolaze iz New Yorka i Converse Rubber Tracks studija iz Brooklina.

Prva sarajevska radionica u okviru regionalne platforme “Converse Rubber Tracks” zakazana je za subotu, 29. novembar u Art kinu Kriterion (Obala Kulina bana 2), sa početkom u 13 sati. Radionicu će voditi Sajsi MC, koja je istakla: "Definitvno bih se prijavila na radionicu da je postojala u godinama kada sam ja počinjala. Jako je bitno da na samom početku dobiješ input od starijih kolega, jer je njihovo iskustvo neprocjenjivo. Svaki savjet i svaka smjernica je korak naprijed za mladog muzičara. Pozivam sve da dođu na radionicu, da zajedno učimo, ja od njih i oni od mene. Dijelimo doživljaje sa nastupa i studija, biće zabavno".

U martu 2015. godine, nakon što se održe sve planirane radionice, uslijedit će glavni dio “Converse Rubber Tracks” projekta: prijavljivanje bendova i glasanje.

Svi zainteresovani bendovi, bez obzira na žanr, moći će se prijaviti popunjavanjem online aplikacije i slanjem materijala preko portala converse.rs. U najuži krug ući će bendovi odabrani putem glasanja fanova, a od 15 odabranih bendova stručni žiri će odabrati njih sedam koji će dobiti priliku snimati u profesionalnom studiju RTV Vojvodine u Novom Sadu. Izvođači će moći u studiju provesti dovoljno vremena na stvaranju materijala, a zatim i zadržati puno pravo na svoju muziku.

Više od 500 muzičara imalo je priliku da doživi jedinstveno iskustvo snimajući u vrhunskim profesionalnim studijima sa timom iskusnih producenata, bez troškova, u SAD-u, Brazilu, Španiji, Njemačkoj i Holandiji, koje su do sada ugostile takmičenje “Converse Rubber Tracks“.

Više informacija o platformi Converse Rubber Tracks možete pronaći na web stranici converse.rs.