Muzika
0

Concept Chelia predstavila album "Frozen Nature"

Sarajevo-x.com
Concept Chelia, grupa audio-vizuelnih umjetnika iz Sarajeva, predstavila je nedavno publici svoj debitantski album "Frozen Nature".

Članovi grupe su muzičari, grafički i video umjetnici, koji su kao dugogodišnji prijatelji već ranije sarađivali, a za Concept Cheliu kažu da je produkt zajedničke vizije i želje da zadovoljstvo bavljenja ovim hobijem podijele sa drugima. Naziv grupe asocira na organsko jedinstvo funkcionalnih dijelova, a upravo fuzija različitih senzibiliteta i kreativnih energija je ono što ovaj album čini jedinstvenim i originalnim.

"Frozen Nature" se može svrstati u žanr electro-acoustic, iako je svaka klasifikacija grubo ograničavanje bogatog spektra elemenata od kojih je ova muzika sačinjena (trip-hop, ambient, drum'n'bass, etno, klasična muzika itd.). Za "Frozen Nature" se može reći da predstavlja kombinaciju istančanog osjećaja za melodiju i harmonijske preciznosti, te je našla svoj pravi izraz u elektronskoj muzici, pritom vješto izbjegavajući zamke monotonije i emocionalne sterilnosti.

Vizuelnu komponentu članovi grupe smatraju kao ravnopravnu muzičkoj i veliku pažnju posvećuju svom vizuelnom identitetu i spotovima, od kojih su neki jos uvijek u pripremi.

Album možete besplatno downloadovati na www.conceptchelia.com. Veći dio tiraža je podijeljen prijateljima i saradnicima, ali određeni broj tvrdih kopija je još uvijek na raspolaganju. One su također besplatne, i do njih možete doći na zahtjev (preko [email protected] ili facebook stranice www.facebook.com/ConceptChelia).