Promocija albuma "Tvrđava"
39

FOTO / Članovi grupe Colonia družili se sa fanovima iz Zenice

Piše: E. Mehić
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Članovi najpopularnije hrvatske dance grupe Colonia danas su u Gift media shopu Multiplex Ekrana Zenica uz druženje sa Zeničanima promovisali svoj novi album "Tvrđava".

Članovi grupe Colonia Indira Vladić, Boris Đurđević te Tomislav Jelić puna dva sata družili su se sa Zeničanima, koji su imali priliku da kupe novi album ili se slikaju sa svojom omiljenom grupom.

Colonia je prije sedam dana izdala 11. po redu album, a fanovi širom regije, kroz ankete, imali su mogućnost da biraju naziv albuma. Nakon druženja sa fanovima, uslijedila su i brojna pitanja, na koja je Indira Vladić odgovarala sa velikom dozom sreće i raspoloženja.

"Gdje god dođemo dočekani smo uzvicima, svi nas ljube i grle, zovu me kraljice, Kamenog i Borisa ne zovu, ali doista atmosfera svugdje bude odlična, a tako je bilo i u Zenici i Sarajevu. Ljudi nas vole, a odužit ćemo im se jednim lijepim koncertom", izjavila je Indira.

Najpopularnija hrvatska bend grupa pred sobom ima mnogo koncerata, tako da već naredne sedmice odlaze u Ameriku, a booking za ljeto je popunjen nastupima na obali. Međutim, jesen je rezervisana za dvoranske nastupe.

"Mi radimo u kontinuitetu, teško da imamo slobodnog vremena. Pred nama su koncerti u Americi, a kada krene ljeto, onda smo na obalama. Nekad na jesen dolaze koncerti u dvoranama, a tada u planu imamo i nastup u Bosni i Hercegovini", kazala je Indira Vladić, vokal grupe Colonia.

Colonia je zadovoljna prodajom albuma u prethodnih sedam dana, a na dvije top tabele u susjednoj Hrvatskoj drže prva mjesta u slušanosti.

Na albumu "Tvrđava" nalazi se 13 novih pjesama, a 14. je obrada hita "1001 noć".

Prethodnih dana Colonia je boravila u Sarajevu, a iz Zenice se vraćaju u Zagreb, gdje će boraviti do odlaska na turneju u Ameriku.