Muzika
5

Cijela Dalmacija pjevala s Dinom Merlinom u rasprodanoj Spaladium Areni

Klix.ba
(Foto: Dino Merlin team )
Nakon spektakularnih nastupa u najvećim dvoranama regije - Arena Stožice u Ljubljani 14. februara i Boris Trajkovski u Skoplju 28. marta, Dino Merlin je sinoć oko ponoći 11.4.2015. okončao veliki koncert u Splitu u najvećoj dvorani Dalmacije - Spaladium Areni.

Za veliki splitski koncert Dine Merlina sedmicama unaprijed vladalo je ogromno interesovanje, a koncert u rasprodanoj Spaladium Areni sinoć je opravdao sva očekivanja. Do sada neviđen spektakl u Splitu ostavio je publiku željnom skorog ponovnog susreta o čemu svjedoči činjenica da je Dino Merlin ispraćen ovacijama na kraju koncerta.

Koncert je otvoren jednim od najvećih hitova sa novog albuma Hotel Nacional - pjesmom Školjka, koja je na službenom Dino Merlin Official YouTube kanalu pogledana više od 8.000.000 puta, a publika ju je od početka do kraja jednoglasno otpjevala kao i gotovo svaku pjesmu sa Čarobnjakovog repertoara. Nakon Školjke, redali su se Dinini novi i stari hitovi u novim aranžmanima i posebno pripremljenim koreografijama. U dvorani prepunoj dobrih vibracija, pozornica na tri nivoa, najmoderniji svjetlosni efekti i video projekcije za koji je zadužen produkcijski tim od 50 ljudi, osigurali su splitskoj publici istinsko večer za pamćenje.

Nakon Splita, Dino Merlin sa svojim Hotel Nacionalom putuje u Linz gdje će održati koncert u jednoj od najvećih dvorana Austrije - TipsArena 9. maja 2015.

Kulminacija turneje Hotel Nacional iščekuje se u Sarajevu na najvećem stadionu Bosne i Hercegovine - Koševo, 25. jula 2015. koji će biti ujedno i jedini koncert koji će Dino Merlin održati ove godine u Bosni i Hercegovini. Ulaznice za ovaj jedinstveni događaj će uskoro biti puštene u prodaju.