Eastern Moonlight Agony Tour
2

Christ Agony, Agonize, Daemonicus i Formless Terror 2. maja sviraju u Slogi

Klix.ba
Sarajevo Metal Fest Promotions i BhxHC Booking 2. maja u Slogi organizuju nastup Eastern Moonlight Tour 2012.
Predvodnici Eastern Moonlight Tour 2012 je Christ Agony, poljski black/death metal sastav. Oni već 22 godine predstavljaju uzdanicu snažne poljske metal scene, koja je jedna od najboljih u svijetu.

U Slogi će svirati i švedski Deamonicus. Osnovani su 2006. godine, sviraju death metal upakovan u staru školu, ali sa dosta svojih elemenata koji ih razlikuju od ostatka scene.

Tuzlanski Agonize predstavlja domaću podršku na ovom sjajnom koncertu. Jedan od koncertno najaktivnijih bendova ne samo Tuzle već i Bosne i Hercegovine, nakon nastupa na SMF 2011 ponovo u Sarajevo donosi svoju viziju death metala publici uvijek željnoj njihove žive svirke. Ovaj koncert je u sklopu aprilsko-majske turneje benda, zato ne zaboravite da obradujete sebe sjajnim melodijama death metala koje su unikatne i karakteristične za Agonize!

Makedonski Formless Terror predstavlja nepokorivu silu makedonske metal scene u domenu brutalnog death metala. Njihov nastup u Sarajevu mogao bi zanimati sve one koji vole američku školu death metala. Njihovo debitantsko ostvarenje nosi naziv "Sovereign Chaos Authority", izdano je 2011. godine i dosad je primalo solidne ocjene od strane publike i kritike.

Koncert će se održati drugog maja 2012. godine u sarajevskom klubu Sloga Cinemas. Cijena karte iznosi 12 KM, a karte ćete moći kupiti samo na ulazu u klub na dan održavanja koncerta.