Muzika
0

Chavez izrazio dobrodošlicu Shakiri u Venecuelu

Sarajevo-x.com
Predsjednik Hugo Chavez je u subotu izrazio dobrodošlicu kolumbijskoj pop pjevačici Shakiri u svoju zemlju, pri čemu je rekao da će možda i sam prerušen otići da gleda nastup superzvijezde.

''Shakira je stigla... Dobrodošla Shakira'', Chavez je izjavio tokom govora na televiziji. Chavez je rekao da je prethodnih dana stavio periku, i da ga njegovi tjelohranitelji nisu mogli prepoznati. ''Možda ću ponovo staviti periku i otići gledati Shakiru''.

Shakira, koja je prošlog mjeseca nominovana za pet "Latin Grammy" nagrada, putuje i nastupa u okviru svjetske turneje ''Oral Fixaction''. U Karakasu je održala koncert u subotu.

Chavez, koji za sebe kaže da je vođa socijalističke revolucije u Venecueli, često kritikuje napad vodećih svjetskih multinacionalnih kompanija i američkog koncepta kapitalizma na tradicionalnu venecuelansku kulturu.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Chavezu izgleda da ipak smeta dolazak internacionalne pop dive, koja je podržana od strane vodećih svjetskih muzičkih brendova Sony BMG-a i Epic Records-a, nazivajući je ''sestrom ove velike latino-američke zemlje''.

Chavez je rekao da je dao specijalnu dozvolu za korištenje aerodroma u centralnom Karakasu, koji je inače rezervisan isključivo za vladine potrebe, za potrebe održavanja koncerta.