Muzika
0

Channel 4 snima dokumentarac o Exitu

Sarajevo-x.com
Jedna od najuticajnijih britanskih televizijskih stanica, Channel 4, ovog jula posjetiće Novi Sad da bi snimila dokumentarni film o jednom od omiljenih muzičkih odredišta evropske omladine – Exit festivalu.

Tokom četiri dana ljeta, ali i duže, ekipa britanske televizije snimiće najzanimljivije dijelove festivala i Novog Sada, a u snimanju filma moći će da učestvuju i oni koji vole i žele da predstave svoja zapažanja.

Channel 4 će tokom festivala snimiti specijalni film o Exit festivalu, kao i o gradu i ljudima u kojem je nastao najveći festival u ovom dijelu Evrope. Specijalno učešće u snimanju ovog filma imaće i oni koji žele da predstave Novi Sad i Exit: od rođenih Novosađana, preko ljubitelja festivala, pa sve do stranaca koji su grad vidjeli okom nepoznanca, oni najzanimljiviji, najinovativniji i najzabavniji imaće priliku da ispričaju svoju priču gledaocima četvrtog kanala britanske televizije!

Dolaskom Channel 4-a nastavlja se tradicija da britanski mediji izveštavaju sa Exit festivala, nakon dolaska najveće britanske televizijske mreže BBC-ja. Exit je brojna priznanja dobio od više uvaženih medija i organizacija, poput Observera, New York Timesa, nedavnog uvrštavanja u CNN-ovih devet najboljih svjetskih festivala, dok je prije četiri godine u Velikoj Britaniji proglašen i najboljim festivalom u Evropi.

"Dolazak Channel 4-a na Tvrđavu još jedno je u nizu priznanja na koje je Exit osobito ponosan", saopštili su organizatori.