Muzika
0

Četvrti Cicvara fest u Neumu

Sarajevo-x.com
Cicvara fest u bivšoj zgradi ferijalnog saveza u Neumu 19. avgusta održat će se po četvrti put u organizaciji Udruge mladih GUMNO.
"Sa ovogodišnjom Cicvarom spremni smo prebaciti u veću brzinu. Para još uvijek nemamo milion, ali imamo dobru volju koja nadoknađuje sve materijalno", navode organizatori. Nakon uspješno održana tri izdanja ovog festivala i ove godine po prvi put realiziranog Feri Deri festivala u Neumu, gumnaši kreću dalje.

Na četvrtom Cicvara festu posjetitelji imaju priliku vidjeti i čuti pet zanimljivih sastava. Sa početkom u 20 sati publici će se predstaviti bendovi Don Guido and The Missionaries iz Sarajeva, splitski Hangin’ Village, zatim Kleimor iz Novog Grada, beogradski Threesome, te domaći sastav koji brani boje grada na moru Off Čein. Da se sprema pravi spektakl potvrđuju i najava organizatora "da će toga petka navečer Neum gorjeti".

Ove godine omogućeno je i besplatno kampiranje, u Neumskom autokampu 100 metara od mjesta održavanja festivala. Najavljena je i degustacija cicvare spravljene po originalnom seoskom receptu starom preko 200 godina.