Menadžeri trljaju ruke
2

Ceca stiže u Maksimir

Sarajevo-x.com
Kontroverzna srpska pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović planira održati koncert u Zagrebu. Njeni menadžeri pregovaraju o nastupu na stadionu u Maksimiru u junu ove godine.

Bude li sve po planu, Svetlana Ražnatović svoj će novi album dovršiti u aprilu, a potom će ga, u sklopu balkanske turneje, predstaviti i hrvatskoj publici, otkrili su menadžeri srpske pjevačice zagrebačkom Jutarnjem listu.

"Ceca je megapopularna u Hrvatskoj, baš kao i u Srbiji, a jedina je razlika u tome što u vašoj zemlji dosad još nije imala prilike održati koncert. Sudeći po njenim hitovima, koji se rado slušaju u hrvatskim narodnjačkim klubovima i na privatnim tulumima, računamo da će se na Cecinom koncertu u Maksimiru okupiti više od 60.000 ljudi, baš kao i na koncertu grupe U2" rekli su Cecini menadžeri. Još nisu zvanično zatražili dozvolu od uprave Dinama, vlasnika maksimirskog stadiona. Planiraju to za koju sedmicu.

Eventualnih negativnih reakcija hrvatske publike se ne boje:

"Uvijek će biti ljudi koji će negativno reagirati, toga smo svjesni. Ali, oni su u manjini. Uostalom, od rata je prošlo dvadeset godina i vrijeme je da idemo dalje. Tereza Kesovija prošle je sedmice održala koncert u beogradskom Sava centru, iako je godinama govorila da neće nogom kročiti u Srbiju", kažu menadžeri.

Kao posljednja od velikih zvijezda iz Srbije, u junu 2009. u zagrebačkoj Areni nastupila je Lepa Brena. Koncert nije uspio spriječiti protest hrvatskih boračkih udruženja.

Najava da bi vjerovatno najveća zvijezda iz Srbije i udovica zloglasnog Arkana mogla nastupiti u Zagrebu dolazi kratko nakon njenih izjava da nikad neće doći u Hrvatsku.

"I kad sam radila koncert u Beogradu, pozvala sam sve ljude koji me žele čuti da dođu ovamo jer su Srbija i Beograd otvoreni za sve, za razliku od, na primjer, Zagreba. Zato tamo nikad u životu nisam bila i neću ići", izjavila je Ceca u decembru prošle godine.

Udovica Željka Ražnatovića Arkana jedina je doista velika zvijezda iz Srbije koja nikad nije nastupila u Hrvatskoj. Ono što međutim razlikuje Cecu od, na primjer, Željka Joksimovića, Željka Samardžića i Lepe Brene, koji su redom punili zagrebačku Arenu, jest to što je njen pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan bio zloglasni šef jedne od srpskih mafija i vođa paravojne formacije koja je počinila brojna zvjerstva po Hrvatskoj i BiH, zbog čega je u Haagu optužen za ratne zločine.