Muzika
0

FOTO+VIDEO / Čarobni "Vaya Con Dios" oduševili Sarajevo

Piše: Adisa Pobrić
Foto: Adis Avdić
Melanholični glas Deni Klein dva sata se poigravao emocijama poštivalaca njenog lika i djela u intimnoj atmosferi dvorane "Mirza Delibašić".

Belgijski bend "Vaya Con Dios", nakon otkazivanja koncerata u Zagrebu i Splitu, u Sarajevu je, zahvaljujući Fabrici duhana Sarajevo, ipak održao obećani koncert.

Predvodnica benda, poznatog po hitovima "Nah Nah Nah", "Don't Cry for Louie", "What's a Woman?", "Just A Friend of Mine" i drugim, sa petočlanom muzičkom pratnjom pokazala je zašto je Vaya Con Dios i nakon 24 godine postojanja jedan od najpopularnijih belgijskih sastava.

Druženje sa Dani i bendom počelo je u laganom ritmu, pjesmama sa njihovog novog albuma "Comme On Est Venu...", a završeno je izvedbom hita "Nah Neh Nah", koji je kompletnu dvoranu digao na noge. Gledaoci su grupu dvaput vraćali na bis.

Kombinacija soula, jazza, romske muzike i šansone u petak navečer "okupala" je sarajevsku dvoranu, ostavivši posjetioce sa pomiješanim osjećanjima jer, baš kao što je Dani jednom prilikom rekla, u srži njenih stihova uvijek ima boli, iako je nerijetko uspijevala napisati ništa manje dobre, a izuzetno vedre i energične pjesme.