Snimanje u srijedu u Mostaru
0

Budite dio bh. razglednice na Eurosongu u Oslu

Sarajevo-x.com
Mostar
Mostar
Norveška televizija NRK i BHRT organizuju u srijedu, 21. aprila, u Mostaru javno snimanje bosanskohercegovačke razglednice za ovogodišnje 55. takmičenje za pjesmu Evrovizije.

Razglednica Bosne i Hercegovine koja će biti emitirana u direktnom prijenosu Eurosonga 2010. godine. neposredno prije nastupa bh. predstavnika Vukašina Brajića, bit će snimana u poznatoj ulici Kujundžiluk odakle se pruža spektakularni pogled na Stari most.

Snimanje razglednice počinje u 12 sati, a BH Eurosong tim pozvao je sve građane da budu dio TV razglednice, učestvujući u snimanju sa zastavama BiH ili navijačkim rekvizitima u bojama državne zastave.

Direkcija BHRT-a je odabrala grad Mostar da upravo u njemu bude snimana razglednica jer je to grad koji ima veliku kulturnu i historijsku važnost.

Veliku podršku tome dala je i turistička zajednica Grada Mostara, s obzirom da je to izvanredna prilika da 150 miliona ljudi vidi ljepote Bosne i Hercegovine u direktnom prijenosu Eurosonga koji se ove godine održava u Oslu.