Muzika
1.6k

Buba Corelli i Jala: Ne obaziremo se na hejtere, imamo ljubavi i za takve

Piše: L. Č.
(Foto: Arnej Misirlić)
Sarajevski reperi Buba Corelli i Jala će u sarajevskom klubu Cinemas Sloga večeras održati koncert kojim će promovisati novi album "Pakt s đavolom".

Album "Pakt sa đavolom" je izašao 13. decembra 2014. godine i sadrži 13 pjesama, a rađen je u studiju RedEye Vision. Muziku, tekst i aranžman potpisuju Jala i Buba Corelli, a publika je album već mogla poslušati na Google Play Store, Deezer i Youtube servisima, gdje je zabilježio veliku slušanost i popularnost.

"Reakcije na novi album su više nego pozitivne, album je veoma slušan. Vrlo smo zadovoljni, mada uvijek može bolje, pa ka tome i težimo", kazali su Buba Corelli i Jala za Klix.ba.

Nakon niza nastupa u nekoliko bh. gradova, momci će album promovisati i u Sarajevu večeras, 28. februara u klubu Sloga. Budući da je Sarajevo ipak njihov rodni grad, ističu kako će se potruditi da to bude njihov najbolji nastup do sada i vjeruju da će publika biti zadovoljna.

Jasmin Fazlić Jala rođen je u Sarajevu 1986. godine, a muzikom, pisanjem i produkcijom se bavi od svoje 14. godine. Iza sebe ima samostalni album "Lice ulice", a dosad je sarađivao s Frenkijem, Strukom, Mayerom, Kontrom... Zajedno s Bubom Corellijem i Kontrom je gostovao na aktuelnom albumu tuzlanskog repera Frenkija "Troyanac", kad su snimili spot za pjesmu "RMX".

Buba Corelli (Amar Hodžić) se muzikom bavi od 2004. godine, a široj je publici poznat od 2011. godine kad je snimio pjesmu "Oh no". Frenkie ga je uoči Red Bull MC Battlea 2012. godine nazvao "novom nadom balkanske hip hop scene", kazavši kako je na bh. scenu donio "do sada nečuvenu tehniku".

Nakon samostalnih angažmana, Buba Corelli i Jala su pokrenuli zajednički projekat i osnovali novi studio i label RedEye, kroz koji su spojili Jalinu Bluntbylon i Corellijevu G-recordz ekipu, a album "Pakt s đavolom" je njihov prvi zajednički studijski album.

"Obojica smo se počeli baviti muzikom veoma mladi, a početak kao početak je sam od sebe bio težak i sve smo morali sami, pa smo kao i većina priželjkivali sve ovo što smo stvorili do danas", kažu momci, te ističu kako uvijek nastoje raditi dobru muziku i ne organičavati se žanrovima i podjelama.

Kažu kako muziku rade prvenstveno radi sebe, a ne namjenski za određenu ciljanu publiku, no budući da imaju raznovrstan repertoar, takva im je i publika. Na one koji ih kritikuju i "pljuju" bez razloga ne obraćaju pažnju.

"Ne obaziremo se na taj tip ljudi. Vjerovatno su nezadovoljni sami sobom, pa moraju kuditi tuđe. Ali razumijemo i takve, pa imamo ljubavi i za njih", kažu momci.

Nakon Sloge, Buba Corelli i Jala nastavljaju PSĐ turneju i po ostalim gradovima i van granica BiH, a uskoro im izlazi i novi EP.

I za kraj, naši sagovornici poručuju:

"Budite nam fini, pametni i ne odustajte od svojih snova..."