Billboard Top 100
0

Britney Spears ponovo pokorila Ameriku

Sarajevo-x.com
Britney Spears
Britney Spears
Pop princeza Britney Spears postala je druga pjevačica u 52-godišnjoj historiji Billboardove liste koja se sa debitantskim singlom više puta popela na broj 1 Top 100 liste singlova.

Pjesma "Hold It Against Me" dosegnula je vrh ove sedmice, a prethodno je to Britney uspjelo sa pjesmom "3" 2009. godine.

Jedina pjevačica koja je triput startala na prvom mjestu liste bila je Mariah Carey sa pjesmama "Fantasy" i "One Sweet Day" 1995. te "Honey" 1997.

Spears je veliki uspjeh na listi singlova postigla i sa "Baby One More Time" 1999. i "Womanizer" 2008. Njen novi singl prodat je u 411.000 primjeraka, čime je nadmašila rekord Taylor Swift koja je u februaru 2010. prodala 325.000 primjeraka svoje pjesme "Today Was a Fairytale".

Iza Britney na drugom i trećem mjestu našli su se Bruno Mars "Grenade" i Katy Perry sa "Firework", dok je Rihanna sa "What's My Name" dosegnula četvrtu poziciju. Slijede Wiz Khalifa i "Black and Yellow", Enrique Iglesias - "Tonight (I'm Loving You)", te Ke$ha sa "We R Who We R", koja je pala na sedmo mjesto.

Pink je pala na osmo mjesto sa "Raise Your Glass", a Black Eyed Peas sa "The Time (Dirty Bit) i Mars sa "Just the Way You Are" po jedno mjesto, pa tako zauzimaju devetu, odnosno desetu poziciju na listi Top 100.