Muzika
0

Britney Spears nastupa na dodjeli MTV Video Music Awards

Sarajevo-x.com
Čelnici MTV-ja konačno su potvrdili nastup bivše princeze popa Britney Spears, koji će otvoriti ovogodišnju ceremoniju dodjele muzičkih nagrada MTV Video Music Awards. Britney će ovom prilikom izvesti kompoziciju "Gimme More" sa svog najnovijeg albuma.

Što se tiče nastupa koji otvaraju MTV Video Music Awards, Brirney uživa status veterana jer je 2000. godine izvedbom pjesme "Satisfaction" grupe Rolling Stones obilježila početak manifestacije. Godinu kasnije, prva je pjevala "I'm A Slave 4 U", a njen atraktivni nastup sa pitonom oko vrata ostao je nezaboravan.

Međutim, performans koji je definitivno ostao u pamćenju svih fanova MTV-ja jeste nastup iz 2003. godine kada je sa Madonnom i Christinom Aguilierom obilježila početak dodjele, a poljubac između nje i Madonne šokirao je publiku u sali i sve one koji su dodjelu pratili putem TV prijemnika.

MTV Video Music Awards dodijelit će se u nedjelju, 9. septembra u Las Vegasu, a Britney će definitivno nastupiti prva. Njen dugo iščekivani novi album na tržištu će se pojaviti 13. novembra.