Pred zagrebački koncert
0

Brenu će čuvati više policajaca nego Busha

Sarajevo-x.com
Najpoznatija balkanska pjevačica Lepa Brena koja je 30. maja održala koncert u sarajevskoj Zetri, u subotu, 13. juna, nastupiće u zagrebačkoj 'Areni' pred očekivanih 20.000 ljudi.

Kao i u Sarajevu, i zagrebački koncert Fahrete Jahić podijelio je javnost, a pojedine hrvatske organizacije pokušavaju bojkotovati Brenin nastup. Tamošnja policija čini sve da Brenin koncert prođe u najboljem redu, a u medije je procurila i priča da će Lepu Brenu u Zagrebu čuvati oko 2000 policajaca.

Ovoliki broj policajaca u Zagrebu je čuvao samo američkog predsjednika Georgea Busha kad je bio u posjeti Hrvatskoj.

Organizator koncerta, kako pišu beogradski mediji, priznao je da je vrhunsko obezbjeđenje potrebno i zbog velike gužve koja se očekuje na koncertu budući da su karte rasprodane u rekordnom roku.

Podijeljena mišljenja oko održavanja Breninog koncerta u Zagrebu izazvala su, kao i u BiH, osnivanje grupa na Facebooku koje se protive koncertu, a broje i do 30.000 članova.

Isto tako, u ponedjeljak su predstavnici Zbora braniteljskih udruga iz Domovinskog rata grada Zagreba, s Nezavisnim dragovoljcima hrvatskim (NDH) na čelu, održali protest koncertu na Trgu bana Jelačića, pod geslom 'Obrana i čast'.

Predsjednica NDH Slavica Hruškar tad je izjavila da je održavanje Breninog koncerta političko pitanje, te da se hrvatski političari i 'kulturnjaci' ne usude okrenuti 'prema zapadu kojeg se boje'.

Istakla je i da ne mogu prihvatiti Lepu Brenu u Zagrebu dok se u pulskoj Areni zabranjuje nastup jednog branitelja - Marka Perkovića Thompsona.

"Da smo se razišli bez žrtava, bilo bi drukčije", dodala je Hruškar.