30. maja u dvorani Zetra
0

Brena priželjkuje prisnije druženje sa Sarajlijama

Sarajevo-x.com
Ulaznice za sarajevski koncert jedne od najpopularnijih muzičkih zvijezda bivše Jugoslavije Lepe Brene bit će puštene u prodaju u srijedu, a ova pjevačica će u dvorani Zetra nastupiti 30. maja.

Kako nam je rekao Nedim Srnja, iz agencije Stage Art koja organizira koncert, karte za koncert ove balkanske zvijezde koštat će 20 KM.

Prema najavama organizatora, Sarajlije očekuje jedinstven muzički doživljaj.

"Ispoštovali smo Breninu želju da njen prvi dolazak u Sarajevo nakon 20 godina bude intimniji, pa smo se odlučili za Olimpijsku dvoranu Zetra umjesto stadiona Koševo. Koncert koji će se održati u Sarajevu bit će nešto jedinstveno jer Brena dolazi sa grupom od 40 muzičara koji će biti na bini cijelo vrijeme tokom koncerta", kazao je Srnja za naš portal.

Organizatori za sve ljubitelje Brenine muzike obećavaju tri sata vrhunske muzičke zabave i odlične atmosfere uz njene stare i nove hitove. Koncert će biti upotpunjen posebnom rasvjetom, kvalitetnim razglasom te led displejem.

U okviru turneje "Uđi slobodno", srbijanska folk zvijezda planira održati koncerte u Banjaluci, Tuzli i Mostaru.

Lepa Brena, pravog imena Fahreta Jahić-Živojinović karijeru je započela 1981. godine s grupom "Slatki greh". Snimila je 17 albuma, te nekoliko filmova, među kojima je najpoznatiji filmski serijal "Hajde da se volimo", a mnogi je pamte po spektakularnom spuštanju helikopterom na pozornicu.