Jaeger Music Night
0

Brano iz 'Dubioze' predsjednik žirija

Sarajevo-x.com
Foto: Dragutin Matošević
Foto: Dragutin Matošević
Brano Jakubović, jedan od članova i osnivača grupe "Dubioza kolektiv" izabran je za predsjednika žirija Programa "Jaeger Music Night", namijenjenog afirmaciji bh. rock and roll bendova, a on će i producirati album grupe koja osvoji prvo mjesto u ovom programu.

U Jaegermeisterov "Jaeger Music Night" mogu se prijaviti bh. demo bendovi čiji su članovi punoljetni državljani BiH.

Prijave sa kraćim opisom grupe, kopijama ličnih karata članova bendova, te CD-om sa najmanje jednom neobjavljenom autorskom pjesmom, u audio ili MP3 formatu, treba poslati najkasnije do 20. juna tekuće godine.

Kovertu sa naznakom: "Prijava u Program Jaeger Music Night" treba poslati na adresu: G3 Studio D.O.O, Trnska cesta 9, 88 220 Široki brijeg.

Pristigle prijave ocijenit će žiri, koji će do 25. juna odabrati i objaviti nazive sedam finalista Programa "Jaeger Music Night". Finalistima će biti zagarantirana po dva plaćena nastupa na koncertima koji će tokom 2009. godine, u sklopu Programa "Jaeger Music Night", biti održani na cijelom prostoru BiH.

Krajem godine glasovima žirija i publike na www.jaegermusicnight.ba bit će izabrani i pobjednici i nagrađeni vrijednim nagradama. Najbolji bend dobit će na poklon snimanje i izdavanje svog prvog albuma.

Napominjemo da će producent albuma biti Brano Jakubović, koji je do sada samostalno producirao albume "Dubioze kolektiv“ i "Urban sevdah benda“, a učestvovao je u produkciji albuma Adija Lukovca i "Ornamenata“, "Konvoja“, Dine Merlina... Također, Jakubović je producirao i muziku za predstave "Faust“ i "Nora“, reditelja Harisa Pašovića, te novi film Jasmile Žbanić.