Muzika
2.1k

Božo Vrećo prodao "neoprostivu" žutu suknju: Opet ste izgubili, neka vas je sram

Piše: E. F.
Božo Vrećo prodao je svoju, kako ju je o sam nazvao, "izvikanu i neoprostivu" žutu suknju koju je nosio na sarajevskom crvenom tepihu na samom otvaranju Sarajevo Film Festivala.

Kako je napisao na svome Facebook profilu, suknju je prodao na aukciji za 1.000 KM, a novac koji je dobio donirat će Zemaljskom muzeju u Sarajevu.

"To je moj poklon Zemaljskom muzeju i Haggadi. Moja dežura je u petak i tada ću predati novac, znam da im puno toga treba za kupiti kako bi sačuvali naše blago, ovo je moj doprinos, kroz moju umjetnost. Zato kažem, pljuvačima, svima onima koji su me nazivali pogrdnim imenima, vrijedjali, spominjali čak i moju majku u psovkama, svima onima koji su popljuvali zbog suknje i moju pjesmu i glas i moju predanost sevdahu, opet ste izgubili i neka vas je sram", naveo je Vrećo.

Istako je kako sve što radi, radi za dobro našeg kulturnog blaga i dječice sa posebnim potrebama za koji sprema idući projekat i donaciju.

"Moji koncerti su rasprodati jer me ljudi vole i vole sevdah koji pjevam, i zato sam presretan večeras jer moja žuta haljina je pobjedila zlo i kao sunce donijela tračak svjetlosti i dobra", poručio je Božo.